2 kis (kb. 20 cm) cukkíni,
1 bögre rizs,
30 dkg darálthús,
8-12 karika szárazkolbász,
8 vékony szelet szalonna,
1 tojás,
2 paradicsom,
3 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
zsír, pirospaprika, ételízesítő, fűszerek
|
A megmosott cukkínikat hosszában kettévágjuk és a belsejét kikaparjuk úgy, hogy a cukkíni fala kb. 1 cm vastag maradjon. A megmosott rizst félig megpároljuk, ételízesítővel ízesítjük, majd a cukkínik kikapart és összevagdalt belsejével összekeverjük. A cukkínik belsejét jól megsózzuk, és a rizst beletömködjük. A darálthúst zsíron kockára vágott és megfonnyasztott hagymán megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és fűszerekkel ízesítjük. Ha kissé meghűlt, elkeverjük benne a nyers tojást, és a rizs tetejére kenjük. A húsra néhány karika szárazkolbászt, megsózott paradicsomot és hagymát teszünk, majd beborítjuk a tarajosra vágott szalonnával és fogpiszkálókkal az egészet megtűzzük. A cukkínikat tűzálló tálban, lefedve, forró sütőben addig sütjük, míg a szalonna meg nem pirul. Ekkor ráöntjük a tejfölt és lefedve visszatesszük a sütőbe 10-15 percre. Hús helyett hagymás zsíron párolt gombával (borsosan, pirospaprikával) is érdemes kipróbálni. Uborkasalátával, Jutkasalátával, vagy paradicsomsalátával nagyon finom, könnyű nyári étel.
Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.
JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|