recept: Töltött cukkíni, Kifőzde
Töltött cukkíni
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 kis (kb. 20 cm) cukkíni,
1 bögre rizs,
30 dkg darálthús,
8-12 karika szárazkolbász,
8 vékony szelet szalonna,
1 tojás,
2 paradicsom,
3 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
zsír, pirospaprika, ételízesítő, fűszerek




A megmosott cukkínikat hosszában kettévágjuk és a belsejét kikaparjuk úgy, hogy a cukkíni fala kb. 1 cm vastag maradjon.
A megmosott rizst félig megpároljuk, ételízesítővel ízesítjük, majd a cukkínik kikapart és összevagdalt belsejével összekeverjük. A cukkínik belsejét jól megsózzuk, és a rizst beletömködjük.
A darálthúst zsíron kockára vágott és megfonnyasztott hagymán megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és fűszerekkel ízesítjük. Ha kissé meghűlt, elkeverjük benne a nyers tojást, és a rizs tetejére kenjük.
A húsra néhány karika szárazkolbászt, megsózott paradicsomot és hagymát teszünk, majd beborítjuk a tarajosra vágott szalonnával és fogpiszkálókkal az egészet megtűzzük.
A cukkínikat tűzálló tálban, lefedve, forró sütőben addig sütjük, míg a szalonna meg nem pirul. Ekkor ráöntjük a tejfölt és lefedve visszatesszük a sütőbe 10-15 percre.
Hús helyett hagymás zsíron párolt gombával (borsosan, pirospaprikával) is érdemes kipróbálni.
Uborkasalátával, Jutkasalátával, vagy paradicsomsalátával nagyon finom, könnyű nyári étel.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: uborkasaláta
 Jutkasaláta
 paradicsomsaláta

Egyszer csak eszembe jutott, mint Zeusznak Pallasz Athéné.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2009.06.09.
Utolsó megtekintés: több, mint 8 órája (2024-05-03 01:42:51 - 1.1)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez